Mensen

Versterk jezelf

 

Zorg voor anderen begint bij zorg voor jezelf

Mensen die zorgen zijn bijzonder. Want zorgen voor mensen is mooi.

Maar werken in de zorgsector is ook intensief en soms zwaar. Door bezuinigingen, fusies en reorganisaties staan organisaties behoorlijk onder druk. Managers hebben o.a. te maken met een toenemende verzakelijking, budgettering en personele tekorten. Medewerkers zorgen regelmatig met te weinig mensen voor steeds oudere en ziekere clienten en hebben daarnaast ook te maken met mondige en meer eisende familieleden.


 

Vragen die kunnen gaan spelen zijn:

hoe kan ik met plezier en inspiratie blijven werken ook bij druk en spanning?

hoe kan ik mijn communicatie vaardigheden vergroten en verdiepen?

hoe kan ik respectvol met collega's, clienten en familieden blijven omgaan?

hoe krijg ik mijn team mee en hoe kan ik makkelijker samenwerken met collega's?


 

Daarom is het goed om af en toe eens stil te staan en je hierop te bezinnen. Door jezelf en je huidige gedrag onder de loep te leggen, kun je werken aan persoonlijke ontwikkeling en groei, vergroot je je stressbestendigheid en ontstaat er meer ruimte voor inspiratie en motivatie.

Individuele coaching

 

AH! coacht je, vanuit het hier en nu, om:

> met meer rust en ontspanning je werk te doen

> emotioneel stabiel te blijven ook onder druk

> je eigen invloed op je werk en je relaties te vergroten

> je eigen talenten en kwalliteiten te ontwikkelen en in te zetten

> te werken aan oplossingen in plaats van aan de problemen

> je eigen pad te gaan en je eigen toon te zetten


Dit alles vanuit het uitgangspunt dat jezelf de expert bent en je eigen antwoorden vindt.

In een korte reeks gesprekken doe je inspiratie op, werkend vanuit je eigen kracht. Dit met inzet van het Hoofd- Hart- Handen model.

Coaching on the Job

 

Deze vorm van coaching is kort, krachtig en praktijkgericht. Het is een effectieve aanpak, bedoeld om de ontwikkeling van je eigen gedrag en aiititude direct te verbinden aan de praktijk op de werkvloer.

AH! werkt letterlijk een dag of dagdeel met je mee op de eigen werkplek om je gedrag en houding te observeren in een natuurlijke omgeving. Na afloop van (een deel van) de werkdag krijg je gerichte inzichten en adviezen aangereikt. Tijdens een tweede keer 'volgen' kijken we of je de feedback op je functioneren kunt vertalen naar ander gedrag, aanpak of houding.

Samen kijken we naar hoe je in een eigen professionaliteit kunt groeien.

Coaching m.b.v. HeartMath: werken zonder stress

 

HeartMath is een op jarenlang onderzoek gebaseerde methode voor effectief stress- en emotiemanagement. De moderne biofeedback technieken zijn wetenschappelijk bewezen, leuk om te leren leren, er treed snel effect op en de technieken zijn direct toepasbaar in je dagelijks lwerk en leven.

AH! biedt het HeartMath Stress Reductie Programma aan in de vorm van coaching voor leidinggevenden en medewerkers. Met behulp van geavanceerde software wordt in vier à zes coachingsgesprekken gewerkt aan meer ontspanning en balans in werk en privé.

Het programma is toegepitst op de eisen van deze tijd: het is eenvoudig te leren, kost weinig tijd, is effectief en gebruikt moderne technologie ter ondersteuning. AH! maakt gebruik van het softwarepakket emWave PC.

Life Coaching

Alice van der Heijden 
Zwarteweg 94 
1412 GE Naarden 

T   035 6951032

M  0649312433                      E   Alice@ah-coaching.nl

AH! is het snelst te bereiken per telefoon.

Of stuurt u anders een e-mail, dan bericht ik u zo snel mogelijk terug.